Wie ben ik?Ik ben Anne-Marie van der Velde geboren 19-04-1978, ik kom oorspronkelijk uit Scheveningen.

Ik ben getrouwd in 2017 met Marco van der Velde.

We hebben twee kinderen, uit mijn eerste huwelijk. Thomas 13-07-2000 en Marie Claire 21-05-2004.

Ik heb 3,5 jaar in een kinderdagverblijf gewerkt op een babygroep en inval werk gedaan. Toen voelde ik al, dit is veel te druk, voor mij maar ook voor de kinderen. Hoe kan ik goed voor ze zorgen als ik bijna alleen de verzorging kan doen. Toen mijn zoon was geboren wilde ik thuisblijven en werken. Zo kwam ik uit bij gastouderopvang. Ik had niet beter kunnen kiezen.

Er kwam toen net een kinderopvangvorm op als proef, innovatieve gastouderopvang. Dat betekende dat je als gastouder meer kinderen mocht opvangen, meer betaald kreeg en zzp'r kon worden.

In de Heerenstraat in Voorburg ben ik toen begonnen met innovatieve gastouderopvang, alleen dit was in mijn woonhuis. Ik wilde voor mijzelf en de kinderen meer rust, voor mijn kinderen tijdens het werk.

In 2010 heb ik dit huis gekocht in de Oranjelust, waardoor de opvang in een aparte ruimte is aan mijn huis.

Wat bied ik de kinderen?

 

*Liefde: Dit is het allerbelangrijkste voor kinderen, maar hoe zie je liefde?

 

Ik denk zelf door knuffelen, aandacht voor kinderen. Luisteren naar kinderen. Ze zien. En goed in kunnen spelen op wat ze nodig hebben. (Sensitieve responsiviteit) 

 

*Een luisterend oor: Doordat kinderen een druk leven hebben, komt het soms voor dat kinderen moeite hebben met het verwerken van prikkels en ervaringen. Door de opleidingen die ik gevolgd heb (zie onderaan de pagina) ben ik mij bewust van de signalen die kinderen kunnen afgeven als het spelen niet meer lukt, en er iets speelt in het hoofd van het kind waardoor het niet lekker in zijn/haar vel zit. Ze krijgen dan de tijd om te praten en tijd om situaties of gebeurtenissen te verwerken. (D.m.v. tekenen en knutselen) Daarna zie je dat de rust terugkeert in het kind en weer verder gaat spelen.

 

*Waar speelt het kind mee? Zo kan ik zien waar het kind concentratie voor heeft, en wat het gebruikt, om z’n talenten te ontwikkelen. Ook gebruikt een kind spelen om situaties te verwerken of eigen te maken.

 

*Wat heeft het kind nu nodig? Op maandag overdag maak ik boekjes, spelletjes of ga ik op zoek naar nieuwe ontdekmaterialen. ''Echte'' huis, tuin en keuken materialen, zelfgemaakt ''speelgoed'', boeken. Creatieve materialen, en er komen vaak nieuwe materialen bij. Als ik zie dat een kind iets nodig heeft om verder te ontdekken en te ontwikkelen.

 

*Rust, ritme en ruimte om te spelen.Ik bedoel met rust, de dag loopt zoals hij gaat. We volgen een ritme, op tijd eten, op tijd slapen, maar de tijd staat niet vast. Zo kunnen wij de tijd nemen die we nodig hebben.

Ik zet s'ochtend wat ontdekmaterialen klaar en gedurende de dag ruimen we samen op of pakken weer nieuwe materialen erbij.

 

*Als hobby teken en schrijf ik verhaaltjes en rijmpjes over Oma Sientje. Ik heb ondertussen 4 boekjes gemaakt over Oma Sientje. Ook de rijmpjes en verhaaltjes vertel ik op de groep.

 


Mijn opleidingen:

~Sociaal pedagogisch werker niveau 3

~Nanny training bij Hansje Gortz 

   www.gortzandcrown.nl

~Opleiding Opvoedcoach

~Cursus Speltherapie

~Opleiding Coaching bij hoogsensitiviteit

~Opleiding Kindercoach 2 jarige opleiding HBO

~Opleiding Kindercoach praktijkopleiding HBO  

   www.sonneveltopleidingen.nl