Diploma's

Sociaal pedagogisch medewerker niveau 3
Nanny training www.gortzandcrown.nl
Opvoedingsondersteuning www.Civas.nl
Kindercoach www.Civas.nl
Speltherapie www.Civas.nl
Kindercoach 2 jarige opleiding www.sonneveltopleidingen.nl
Kinder EHBO (herhaling elk jaar)

Wie ben ik,

 

 
Ik ben Anne-Marie van der Velde, geboren 19-04-1978. Ik ben getrouwd met Marco van der Velde en we hebben uit een eerder huwelijk 2 kinderen. Thomas geboren 13-07-2000 en Marie Claire 22-05-2004.
Na de opleiding sociaal pedagogisch medewerker niveau 3 ben ik op 19-jarige leeftijd begonnen in een kinderdagverblijf van stichting 2 samen. Eerst als invalleidster en na een half jaar kreeg ik een vaste groep. Een babygroep. Ik was als een vis in het water en vond het heel erg leuk. Alleen vond ik toen al dat ik weinig tijd had om met de kinderen te spelen en knuffelen. Toen mijn zoon werd geboren 3 jaar later, wilde ik thuisblijven bij Thomas, na een jaar ben ik gaan werken als gastouder. Dat paste helemaal bij mij. Ik kon zelf alles bepalen, en ik was thuis bij mijn zoon. Na 4 jaar toen mijn dochter werd geboren, ben ik zzp gastouder geworden als 1 van de eerste van Nederland. Ik had een hulp en had 8 kinderen onder mijn hoede, een drukke maar leuke tijd. Dat was in de Herenstraat in Voorburg. In 2010 hebben we het huis gekocht in de Oranjelust 50. Vooral omdat ik een aparte ruimte wilde voor mijn werk.
 
Ondertussen zorg ik ongeveer 26 jaar voor kinderen. Afgelopen jaar ben ik door persoonlijke omstandigheden gestopt met de opvang. Na dit jaar heb ik besloten voor minder kinderen te gaan zorgen, zodat er nog genoeg tijd en aandacht over blijft voor mijn gezin en familie (En ook voor mezelf). Alle prikkels, ervaringen in het leven vind ik ook soms veel en mijn kinderen zijn ook kinderen die graag alleen zijn en zo weer opladen om van alles aan te kunnen. Ze hadden ook altijd al meer rust nodig. Eigenlijk net als ik. Van daaruit kwam het idee om deze vorm van naschoolse opvang aan te bieden.
 
Ik hou zelf van boeken, verhalen en creatief zijn. Ik heb een kast waarin ik een poppenhuis maak en daarbij maak ik een verhaal. Mijn favoriete boek is de bijbel, en eigenlijk is de grote lijn van de bijbel niet zo bekend. Ik maak een spiegelverhaal, waardoor de grote lijn van de bijbel meer zichtbaar wordt.
 Ook heb ik meerdere boekjes en verhaaltjes geschreven over Oma Sientje.
 
Ik hou van kinderen! Schitterend om te zien, wie ze zijn en wat ze allemaal kunnen.
De ontwikkeling te volgen, en goed voor ze te zorgen.
Ik hou van de natuur! In de tuin en rond het huis, maar ook om in het park te vertellen wat we zien. Of vragen van kinderen, of mijn eigen vragen uit te zoeken met behulp van YouTube en google.
 

Ik creƫer een warme gezellige omgeving, waar de kinderen de ruimte krijgen om te ontspannen, te ontladen en creatief te zijn. Nogmaals ze moeten niks, bovenal bied ik rust en gezelligheid!
  

  

 

Anne-Marie van der Velde
Oranjelust 50
2271 XH Voorburg
tel:0619914789
[email protected]
LRK nummer:296303033