Naschoolse opvang 

Ik bied naschoolse opvang aan vanuit de Lusthofschool. Om 14.45 uur loop ik samen met Charlie naar school. Ik sta op een vast punt, meestal bij de kleuterklassen. Als er grotere kinderen zijn dan weten ze wel waar ik sta en komen vanzelf naar mij toe. Alle kinderen uit school? Dan lopen we al kletsend terug naar de Oranjelust. Thuis staat het eten al klaar, crackers met (smeer)worst en (smeer)kaas, met water of fruitwater (met sinaasappel), en komkommer, tomaat en wortel/ of verschillende soorten fruit. We eten ook weleens broodje knakworst of tosti. Of iets anders als de kinderen zelf een leuk idee hebben. Is er iemand jarig, dan vieren we dat ook gelijk, met natuurlijk ook een cadeautje!
 De kinderen mogen zelf kiezen wat ze gaan doen in huis. Ik stel wel altijd voor of ze naar buiten willen. Of ik kom ze ophalen bij school en dan gaan we picknicken bij het Dacostaplein of opa's veldje. Dan gaan we natuurlijk met z'n allen. Rond 17.00 uur eten we een koekje of 2 met thee, of water.
 Zijn kinderen heel moe, dan kan ik besluiten om niet te gaan. Om 17.00 uur mag de televisie aan, tot ongeveer 17.30 uur (Tenzij we een filmmiddag houden.) Rond 18.00 uur zijn meestal alle kinderen opgehaald. Zodra het wat warmer wordt dan staat de opvangdeur open, en spelen we ook buiten. We hebben een picknicktafel in de tuin waaraan we kunnen eten of knutselen.


 

Vakantiedag

In de vakanties hebben we meer tijd om samen er op uit te gaan, of we doen een activiteit. Bij mooi weer gaan we naar Dorrepaal, Opa's veldje of het park. We doen rustig aan want we hebben vakantie! We kunnen de dag zelf verzinnen wat we gaan doen of waar de kinderen zin in hebben.
 Om 9.30 eten we 2 soorten fruit met water. Erna gaan we boodschappen doen en naar een speeltuin of park. We halen vers brood en maken tosti's of we eten ei op brood. Tussen de middag mogen ze een film kijken of spelen. Om 14.30 uur eten we crackers met (smeer)worst en (smeer)kaas, met water of fruitwater (met sinaasappel), en komkommer, tomaat en wortel/ of verschillende soorten fruit. We eten ook weleens een broodje knakworst. We kunnen besluiten om nog naar buiten te gaan, maar meestal blijven we thuis om te tekenen of te knutselen.
 Ik laat vooral de kinderen zelf bepalen wat ze willen doen, of waar hun creativiteit ze heen brengt. Tijd hebben om te spelen, niets moeten vind ik heel belangrijk voor de kinderen. 


 

Soms doen we ook gekke dingen!

De kinderen en ik komen soms op hele gekke, maar leuke ideeën. En is het uitvoerbaar dan gaan we dat zeker doen! Bijv: Zelf een heerlijke slagroomtaart maken en dan je gezicht erin duwen! Of met een kubus op een stoel zitten. (Cas zelf bedacht) Of toverijs maken, allemaal kleuren door elkaar roeren, en dan proeven! Of eetbaar slijm maken van Fruittella (Recept op Pinterest). Vooral in de vakanties zijn dit leuke dingen om te doen, en dan hebben we de tijd om op leuke ideeën te komen!

 

 

Anne-Marie van der Velde
Oranjelust 50
2271 XH Voorburg
tel:0619914789
[email protected]
LRK nummer:296303033