Een dag bij Oma Sientje

Naschoolse opvang

Ik bied naschoolse opvang aan vanuit de Lusthofschool. Om 14.45 uur loop ik samen met Charlie naar school. Ik sta op een vast punt, meestal bij de kleuterklassen. Als er grotere kinderen zijn dan weten ze wel waar ik sta en komen vanzelf naar mij toe. Alle kinderen uit school? Dan lopen we al kletsend terug naar de Oranjelust. Thuis staat het eten al klaar, crackers met (smeer)worst en (smeer)kaas, met water of fruitwater (met sinaasappel), en komkommer, tomaat en wortel. We eten ook weleens broodje knakworst of tosti. Of iets anders als de kinderen zelf een leuk idee hebben. Is er iemand jarig, dan vieren we dat ook gelijk, met natuurlijk ook een cadeautje! De kinderen mogen zelf kiezen wat ze gaan doen in huis. Ik stel wel altijd voor of ze naar buiten willen. Naar het park of de speeltuin in de buurt. Dan gaan we natuurlijk met z'n allen. Rond 17.00 uur eten we een koekje met thee, of water.
 Zijn kinderen heel moe, dan kan ik besluiten om niet te gaan. Ongeveer het laatste half uur mag de televisie aan. (Tenzij we een filmmiddag houden.) Rond 18.00 uur zijn meestal alle kinderen opgehaald.

 

 Vakantiedag 

Vanaf half 9 mogen de kinderen al komen, Om 9 uur eten we nog een boterham voor wie wil. Is het warm zetten we de opvangdeur open en kunnen ze lekker buiten spelen. Anders spelen we binnen. Hebben we zin om naar buiten te gaan dan gaan we naar de speeltuin, opa's veldje of Dorrepaal. Op de terugweg halen we brood, bij de bakker of supermarkt. We lunchen rond 12 uur.
 Broodbeleg is kaas, ham, smeerworst, pindakaas en jam. In de vakantie gebakken ei, of gekookt. Na het eten, mogen ze een uur televisiekijken, betreft het een film wat langer. Willen ze dat niet, dan mogen ze spelen of knutselen. Tussendoor eten we nog 2 soorten fruit, en eind van de middag crackers. Soms nog een koekje met thee aan het eind van de dag. We eten zomers ook weleens een ijsje.  Kinderen mogen van mij ook speelgoed van zichzelf meenemen, zo hebben we elke keer iets nieuws. De regel is wel dat andere kinderen er ook mee mogen spelen. Lukt dit nog niet, dan doen we het speelgoed weer in de tas. Rond 18.00 uur worden de kinderen weer opgehaald.

 

Soms doen we ook gekke dingen!

De kinderen en ik komen soms op hele gekke, maar leuke ideeën. En is het uitvoerbaar dan gaan we dat zeker doen! Bijv: Zelf een heerlijke slagroomtaart maken en dan je gezicht erin duwen! Of met een kubus op een stoel zitten. (Cas zelf bedacht) Of toverijs maken, allemaal kleuren door elkaar roeren, en dan proeven! Of eetbaar slijm maken van Fruittella (Recept op Pinterest). Vooral in de vakanties zijn dit leuke dingen om te doen, en dan hebben we de tijd om op leuke ideeën te komen!

 

 

Anne-Marie van der Velde
Oranjelust 50
2271 XH Voorburg
tel:0619914789
[email protected]
LRK nummer:296303033