Een dag bij Oma Sientje


Oma Sientje is een kleinschalige gastouderopvang met max. 5 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

 

 Vanaf 8.00 uur zijn de kinderen welkom.

Om 9.30 uur eten we fruit; druiven, appels, bananen, aardbeien, blauwe bessen, peren of meloen enz. 1,5 stuk fruit per kind.We eten ook weleens vanilleyoghurt met fruit erbij. We drinken er fruitwater of water bij. Daarna gaan we naar buiten als het weer dit toelaat, anders maken we het binnen gezellig.

We maken een klimbaan, of zetten de tent op. enz.

Om 11.30 uur lunchen we met z’n allen aan de tafel, bruin brood(soms zelfgebakken) met; pindakaas, bio appelstroop, zuivelspread, ham en halfvolle melk.

De grotere kinderen mogen helpen de tafel te dekken.

Na het eten gaan de kinderen naar bed, met de knuffel of speen.

Als de kinderen wakker worden krijgen ze een bakje thee te drinken met een koekje.

Om 15.30 uur we crackers/wraps met zuivelspread en ham met komkommer/tomaat/wortel , water/thee.

Om 16.15 uur vrij spelen of proefjes doen, klei maken, tekenen en knutselen, buitenspelen of er op uit.

Om 17.15 uur eten we biscuitjes/soepstengel/speculaas met een bakje thee.

 

Het kan zijn dat we af en toe iets anders eten, we maken dan popcorn of bijvoorbeeld roerei tussen de middag, of tonijnsalade. Het kan ook zijn dat een ouder een keer iets lekkers meeneemt of dat we zelf iets lekkers maken,  of als het warm is buiten eten we een ijsje.Ik beperk suiker zoveel mogelijk. 

 Behalve als het feest is! 

Als we naar buiten gaan, gaan we vaak naar Dorrepaal, de kinderboerderij Vreugd en Rust, het park of naar de speeltuin op het Oosteinde. Is het lekker warm buiten, dan nemen we brood mee en gaan we picknicken! Dat kan ook het geval zijn na school, dan neem ik crackers en komkommer mee en gaan naar bijv: Opa's veldje. In de schoolvakanties zijn de schoolkinderen er natuurlijk de hele dag. Dan zorg ik dat er elke dag iets gedaan wordt, of we verzinnen het samen met de kinderen.

 

 

Het enige wat u elke dag mee hoeft te nemen, is een speentje of knuffel en schone kleding. Voor uw baby flesvoeding of borstvoeding en het flesje. 


Wie woont er ook bij Oma Sientje?

Charlie is onze hond(kruising tussen een chihuahua en een chizu. In mei 2016 is hij geboren. Overdag staat zijn mand achter een hekje in de keuken van de opvang. Onder begeleiding van mij, is hij bij de kinderen. Als Charlie is zijn mand ligt mogen de kinderen hem niet storen.Ik doe dit op deze manier uit veiligheid voor de kinderen maar ook voor Charlie. Het ene kind houd heel veel van honden en weet al goed hoe je met ze om moet gaan, andere kinderen vinden het eng. Uit ervaring weet ik dat dit een kwestie van wennen is. Na verloop van tijd, vinden ze het niet eng meer en weten ze hoe Charlie is, en hoe ze met Charlie om moeten gaan. De hond wordt nooit alleen gelaten. Indien nodig wordt de hond in de bench gedaan.

-De kinderen kunnen niet bij de hondenbak komen.

-De hond wordt regelmatig ontwormd en inentingen worden tijdig gegeven.

-De ruimte waarin de hond verblijft word goed schoongemaakt.

-De kinderen kunnen niet bij het hondenvoer of eventuele medicijnen van de hond komen.

-De kinderen kunnen niet in contact komen met ontlasting van de hond

-De speeltjes van de hond zijn niet van een grootte dat ze gevaarlijk zijn voor de kinderen en worden regelmatig schoongemaakt.

-Ik leer de kinderen de taal van de hond, zodat zij weten hoe ze met een hond om moeten gaan.

-Ik zal altijd toezicht houden als de kinderen bij de hond in de buurt zijn.Ik pas alleen op kinderen waarvan de ouders er geen probleem mee hebben dat er huisdieren op de opvanglocatie aanwezig zijn.